Robotik Kodlama Kulübü

LEGO ROBOTİK

Lego robotik kulübünde öğrencilerimiz yazılım ile mekanik tasarımı birlikte öğrenerek mekatroniğe ilk adımlarını atacaklar. Lego mindstorm ev3 robotik setine ait arayüz programı üzerinde sürükle bırak yöntemiyle kodlama yapacak olan öğrencilerimiz kendi küçük yazılımlarını oluşturmanın tadına varacaklar. Diğer yandan hedeflenen amaca / göreve uygun iskelet modelini kurgularken hayal güçlerini geliştirerek mekanik tasarım becerilerini geliştirecekler. Öncelikle hazır modeller üzerinde ilk deneyimlerini yaparak bu seviyeyi tamamladıklarında zihinsel olarak kendi tasarımlarını oluşturmaya hazır duruma geldiklerini hissedecekler. Öğrencilerimiz renk-ışık sensörü, dokunmatik sensör, ultrasonik sensör, kızılötesi sensör, jiroskop sensörü gibi algılayıcılar ile lego parçalarını anlamlı bir bütün oluşturacak şekilde birleştirecek, sisteme yükledikleri kendi yazılımlarını yükleyerek robotlarını tamamlayacaklar. Son aşamada android ve ios yazılımlarına kuracakları uygulamalarla cep telefonu ya da tabletleri ile robotlarını kullanmanın ayrıcalığını yaşayacaklar. Kurulacak olan takım ile First Lego League (FLL) yarışmalarına katılım sağlanacaktır.

Öğrencilerimizin bilim ve teknolojiyi sevmesi amaçlanırken takım çalışmasını güçlendiren, sosyal sorumluluk alan, çevresine doğaya topluma duyarlı bireyler olmasına katkıda bulunmaktır.

Robotik takımının amacı; yurt içi ve yurt dışında düzenlenen FIRST robotik yarışmalara katılarak, öğrencilerin bu yarışmalarda kazanacağı deneyimler ile vizyonlarını geliştirmektir. Ayrıca “Robotik” Robot takımı olarak okulumuzda bulunan diğer öğrencilere robotiği sevdirmek için okul içinde robotik etkinliklerinin düzenlenmesi hedeflenmektedir.