Okulumuzun Tarihçesi

Okulun Tarihçesi

İlköğretim Sugözü Yerleşkemiz kendine özgü eğitim modelleriyle 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı'nda Alanya’da öğrencileri ile buluştu. Okulumuz kurulduğu ilk günden itibaren, Türk Milli Eğitiminin temel amaçları doğrultusunda, Cumhuriyeti içtenlikle benimseyen, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı gençler yetiştirmeyi amaç edinmiştir.

Bu yıl kuruluşunun 3. yılında toplam dört okula ulaşan Yedi Bilim Koleji Okulları ilkelerinden ödün vermeden eğitim öğretim hayatını sürdürmektedir. Okulumuz her geçen yıl başarılarına yenilerini  eklemekte ve eğitimde kalite anlayışını daima daha ileriye taşımaktadır. Okulumuz eğitim dünyasında yaşanan gelişim ve değişimleri yakından izleyerek çalışmalarını evrensel başarı kriterlerine göre programlamaktadır.

Okulumuz öğrencilerini Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olabilecek donanıma sahip bireyler olarak yetiştirip hayata hazırlamaktadır.

Zengin eğitim materyalleriyle, teknolojinin tüm imkânlarını kullanarak öğrencilerine mutlu ve eğlenceli bir ortamda öğrenme imkânı tanıyan Fen ve Anadolu Lisemiz ise 2017 - 2018 Eğitim Öğretim yılında faaliyete başladı. Okulumuz 2652 metrekare kapalı alanı, açık alanda 259 metrekare tenis sahası ve 429 metrekare basketbol sahası yaklaşık 600 metrekare yeşil alanı, içerisinde başta study hub sınıfları, birleşik fen laboratuarı, bilgi iletişim sınıfı, resim ve müzik sınıflarının yanında kapalı spor salonu, kütüphane, kantin, idari ofisleri, 500 öğrenci kapasiteli yemekhane barındırıyor.