Bilim Şenliği Proje Kulübü

Bilim Şenliği Proje Kulübü

Günümüz dünyasında, birçok iş kolu proje hazırlamak ve sunmak üzerine kuruludur. Bir bilim insanı çevresine sürekli ve araştırmacı bir gözle bakar. Çevresinde tespit ettiği problemleri araştırır. Sorunun kaynağını, insanlığa verdiği zararı, bu zararın üstesinden nasıl gelebileceğini sorgulamaya başlar. Bilimsel araştırmalarda gözlem tek başına yeterli değildir. Gözlemlenen olayın bir sonuca bağlanması ve bu sonucun da yeterli miktarda denenmesi gerekir. Bu noktada projelendirme aşaması devreye girer. Herhangi bir konuda, özellikle bilimsel çalışmalarda sağlıklı bir sonuca ulaşabilmek; araştırma, gözlem, plânlama ve projelendirmedir.

Amacımız; öğrencilerin bilimsel proje hazırlama süreçlerini öğrenmeleri, izlemeleri ve uygulamaları, girişimci olabilmeleri ve bunu başarı ile sürdürebilmelerini sağlamaktır.

Bu amaçlar doğrultusunda kulübümüz; öğrencilere ulusal ve uluslararası bilimsel proje yarışmaları, bilimsel proje ve bilimsel proje hazırlama basamakları, proje çalışmalarının yapılması, proje raporunun yazılması ve proje sunum çalışmalarının gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

Öğrencilerimizin sene içinde yaptığı çalışmalar her sene Mayıs ayı içerisinde düzenlenen Yedi Bilim Koleji Bilim Şenliğimizde sergilenmektedir.